Hoofdgerechten Soepen Vlees

Minestrone met gerookte spekjes

Minestrone met gerookte spekjes
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
40 min
Totale tijd
1 uur 10 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 200 gr tagliatelle
  • 400 gr witte bonen
  • 2 st uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st winterwortel
  • 2 st aardappelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter groentebouillon (van tabletten)
  • 125 gr spekblokjes
  • 2 st saucijzen
  • 5 el olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar (geen foto). Was en snijd alle groenten in kleine blokjes. Pel en snipper de uien en knoflook. Laat de witte bonen uitlekken in een zeef.

  2. Verhit in een ruime pan 3 el. olie en bak de groenten aan. Laat 5 minuten bakken.

  3. Voeg dan de spekjes en de worstjes toe. Giet er de groentebouillon bij plus een extra liter water. Voeg een beetje zout en wat peper toe. Let op met de hoeveelheid zout want de spekblokjes bevatten ook vrij veel zout.

  4. Laat een minuut of 20 zachtjes koken. Voeg dan de witte bonen en de pasta toe . Laat zachtjes koken tot de pasta gaar is.

  5. Haal de worsten uit de pan en bak deze in de rest van de olie rondom mooi bruin.

  6. Snijd de worsten in plakjes en voeg aan de soep toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper. Verdeel de soep over de borden.

Loading

Facebook Comments