Groenten Hoofdgerechten Vlees

Hongaarse Goulash met aardappelen en boontjes

Hongaarse Goulash met aardappelen en boontjes
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
2 uur 45 min
Totale tijd
2 uur 55 min
 
Keuken: Hongaars
Aantal: 4 personen
Schrijver: Rudolph van Veen
Ingrediënten
  • 600 gr doorregen runderlappen in blokjes gesneden
  • 10 el olijfolie
  • 50 gr spekreepjes
  • 1 st ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 3 st paprika's (stoplicht) in blokjes gesneden
  • 2 el bloem
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl rundvleesbouillon
  • 2 tl tijm
  • 4 st vastkokende aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 250 gr sperziebonen schoongemaakt
  • zout, peper
Instructies
  1. Wentel de stukjes vlees door de bloem.

  2. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ongeveer 5 minuten door regelmatig omscheppen in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Voeg de spekjes toe en bak deze 2 minuten zachtjes mee.

  3. Voeg de ui toe en bak deze mee tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook toe. Laat deze een minuutje mee fruiten.

  4. Voeg de paprika's toe en roer door elkaar. Bak deze gedurende 2 minuten mee.

  5. Voeg de paprikapoeder toe en bak deze een paar minuten mee zodat het zijn smaak kan afgeven.

  6. Voeg de tomatenblokjes, wijn en bouillon toe. Voeg de tijm toe.

  7. Brent het geheel zachtjes aan de kook. Dek af met het deksel en laat 2 uur zachtjes sudderen.

  8. Schep de aardappelblokjes en de sperziebonen toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat nog ca. 40 minuten zachtjes sudderen. Proef en brengop smaak met wat zout en peper.

    Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments