Bijgerechten Borrelhapjes Gevogelte Lunchgerechten Saus Snack

Kip Yakitori Spiezen

Kip Yakitori Spiezen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 

Een gemakkelijk gerecht voor Japanse Yakitori kip spiezen. Voorzien van een kleverige zoet en zoute sojasaus. Ze zijn heerlijk sappig met een snelle bereiding en zonder marineertijd.

Keuken: Japans
Aantal: 4 stuks
Ingrediënten
  • 200 gr kippendij in stukjes van 2 cm gesneden
  • 2 st lente ui in stukjes van 2 cm gesneden
  • 2 el yakitori saus kan vervangen worden door teriyaki saus
  • 4 st spiezen geweekt in water
  • 1 el arachide olie
Instructies
  1. De ingrediënten die je nodig hebt..

  2. Rijg aan iedere spies om en om kip en lente ui.

  3. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spiezen 3 minuten. Keer ze dan om en bak ook deze kant gedurende 3 minuten. Doe dan de deksel op de pan en laat ze nog 5 minuten garen. Haal de spiezen uit pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  4. Giet de yakitori saus in de pan en laat wat indikken.

  5. Verdeel de spiezen over de borden en bestrijk ze met de ingedikte saus.

Loading

Facebook Comments