Groenten Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

St. Jacobsmosselen in Cognac met Champignons Roomsaus

St. Jacobsmosselen in Cognac met Champignons Roomsaus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
14 min
Totale tijd
29 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 8 st St. Jacobsmosselen
  • 250 gr champignons
  • 1 st sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el boter
  • tl nootmuskaat
  • 240 ml kookroom
  • 2 el citroensap
  • 3 el cognac
  • 80 ml kippenbouillon
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Droog de st. jacobsmosselen droog met een keukenpapiertje. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

  2. Verhit 3 el boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook voor een minuut. Voeg dan de mosselen toe en bak gedurende 3 à 4 minuten.

  3. Keer dan de mosselen om. Haal na 3 à 4 minuten uit de pan en bewaar op een bordje. Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier.

  4. Verhit de rest van de boter en fruit de sjalot. Zodra deze glazig is voeg dan de champignons toe. Bak deze om en om gedurende een minuut of 4. Breng op smaak met wat peper en zout.

  5. Voeg de room, cognac, bouillon en de nootmuskaat toe. Breng aan de kook en blijf roeren tot de saus dikker wordt.

  6. Voeg de mosselen toe aan de saus en laat nog even warm worden.

    Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.