Hoofdgerechten Soep

Tomatensoep met Pesto en Basilicum

Tomatensoep met Pesto en Basilicum
Kooktijd
30 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Nederlands
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 6 st pruimtomaten in stukken gesneden
  • 1 st winterwortel in blokjes gesneden
  • 1 st ui in stukken gesneden
  • 5 takjes verse tijm. Rits de blaadjes van de steeltjes.
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gr.
  • 2 st groentebouillonblokjes
  • 1 el rode pesto
  • 1 el crème fraîche
  • verse basilicum grof gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 750 ml water
  • peper
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui en wortel ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog 20 seconden.

  2. Voeg de tomatenpuree toe samen met de tijmblaadjes. Roer goed door en bak een par minuten zodat de tomatenpuree kan ontzuren.

  3. Voeg nu de tomatenstukjes, het water en de 2 bouillonblokjes toe.

  4. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat een kwartiertje zachtjes koken. Proef en breng eventueel nog op smaak met wat peper.

  5. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de pesto toe en roer deze goed door de soep. Verdeel over de borden. Doe op elk bord een beetje crème fraîche en garneer met de basilicum.

Loading

Facebook Comments