Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren

Tagliatelle met garnalen in een romige saus

Tagliatelle met garnalen in een romige saus
Tagliatelle met garnalen in een romige saus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 130 gr tagliatelle
  • zout
  • 12 st grote garnalen
  • 1 st courgette
  • 8 st kerstomaatjes
  • basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dosis saffraan draadjes
  • 1 st rode peper
  • 3 el crème fraîche
  • 2 el olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. Snijd de courgette in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de kerstomaatjes in tweeën.

    Kook de tagliatelle in gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking. Los de saffraan op in een beetje kookvocht van de pasta.

  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de courgetteblokjes.

  3. Voeg de knoflook en rode peper toe. De hoeveelheid rode peper is afhankelijk van hoe heet je het gerecht wilt maken.

  4. Voeg de halve kerstomaatjes toe.

  5. Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden tot ze mooi roze zijn.

  6. Voeg de saffraan, tagliatelle en de crème fraîche toe. Roer goed door elkaar en verwarm het gerecht goed door. Voeg de basilicum toe.

  7. Verdeel over de borden en serveer.

Loading

Facebook Comments