Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Garnalen met een pikante knoflooksaus

Garnalen met een pikante knoflooksaus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr grote garnalen
  • 3 el zonnebloemolie
  • ¼ st ui
  • 1 tl srirachasaus hot chili sauce
  • 125 gr sugar snaps
  • 100 gr bospeen
  • 3 tenen knoflook
  • ½ el geraspte gember
  • 120 ml kippenbouillon
  • 15 ml sojasaus
  • ½ el maïzena
  • 1 kl mirin
  • 2 kl bruine suiker
  • 1 el chilisaus
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. Haal de sugarsnaps af en blancheer ze 2 minuten en dan koud afspoelen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de worteltjes julienne.

  2. Meng in een kom de bouillon, sojasaus, maïzena, mirin, bruine suiker, gember en chilisaus. Roer dit met een garde goed door elkaar.

  3. Verhit in een braadpan 1 el. olie en bak de garnalen aan beide kanten gedurende 2 minuten. Ze zijn dan nog niet helemaal gaar maar ze moeten later nog nagaren. Haal de garnalen uit de pan en bewaar.

  4. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui met de wortel en de sugar snaps gedurende 3 à 4 minuten totdat de wortel zacht is. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuut. Roer de saus nog even goed door zodat je zeker weet dat de maïzena niet aan de bodem blijft plakken. Voeg dit toe aan het groentemengsel.

  5. Zet de warmte bron wat lager en doe de garnalen terug in de pan. Roer het gerecht goed door zodat de maïzena zijn werk kan doen en de saus dikker wordt. Is de saus niet dik genoeg naar je zin. Meng dan nog wat maïzena in een kopje met wat water en voeg dit scheutje bij scheutje toe tot de saus naar wens is.

    Verdeel het gerecht over de borden. Serveer eventueel met rijst.

Loading

Facebook Comments