Groenten Hoofdgerechten Soep Vlees

Rundvlees Stroganoff soep

Rundvlees Stroganoff soep
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Russisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 180 gr runderlende of entrecote
  • zout, peper
  • 125 gr champignons
  • ½ st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 ltr runderbouillon
  • 60 gr eiernoedels
  • 60 gr crème fraîche
  • 1 el verse peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de peterselie. Snijd het vlees in reepjes.

  2. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak de reepjes rondom aan tot het licht gekleurd is. Haal het vlees uit de pan en bewaar op een bord.

  3. Bak de ui, knoflook en de champignons in dezelfde aan totdat ze zacht zijn in ongeveer 3 minuten.

  4. Voeg de Worcestershire saus, paprikapoeder en de runderbouillon toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg dan de runderreepjes weer toe. Voeg de eiernoodles toe en kook deze gaar in de tijd die op de verpakking staat.

  5. Meng in een kommetje de crème fraîche met wat van de bouillon en roer dit glad tot een glad geheel en voeg dit toe aan de soep. Roer goed door elkaar. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper.

    Verdeel de soep over borden of kommen en garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments