Groenten Hoofdgerechten Kaas Pasta Vlees

Macaronischotel op zijn Hollands

Macaronischotel op zijn Hollands
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 200 gr macaroni
  • 200 gr rundergehakt
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 150 gr champignons
  • 1 st puntpaprika
  • 1 st prei
  • 100 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl korianderzaad
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • peper
  • geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekjes uit tot ze wat vet vrijlaten. Is dit te weinig doe er dan een scheutje olijfolie bij.

  3. Doe het gehakt bij de spekjes en bak dit rul en gaar. Voeg dan alle specerijen en kruiden toe.

    Meng dit goed door elkaar. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee, zodat deze kan ontzuren.

  4. Kook intussen de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij intussen de paprika in blokjes, de champignons in plakjes. Snijd de prei overlangs door midden en was de prei. Let vooral op de overgang tussen het wit en het groen. Hier kan nog al eens wat zand tussen zitten. Snijd vervolgens de prei in halve ringen.

  5. Voeg de prei, paprika en de champignons toe in de hapjespan. Laat deze een minuut of 5 bakken.

  6. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed door elkaar.

  7. Voeg als laatste de gekookte macaroni toe en meng door elkaar.

    Verdeel de macaronischotel over de borden.

    Zet voor de liefhebbers de geraspte Parmezaanse kaas, ketchup en maggi smaakmaker op tafel.

Loading

Facebook Comments