Varkenshaasmedaillons met sjalotjes
Hoofdgerechten Vlees

Varkenshaasmedaillons met sjalotjes

Varkenshaasmedaillons met sjalotjes
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
24 min
Totale tijd
34 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 400 kcal
Ingrediënten
  • 1 st Varkenshaas (600 gr.)
  • 4 st sjalotjes
  • 10 cl droge witte wijn
  • 10 cl kalfsfond
  • 1 el tomatenpuree
  • olijfolie
  • boter
  • zout, peper
  • platte peterselie
Instructies
  1. Pel de sjalotjes. Halveer ze in de lengte en snij halve ringetjes.
    Snijd medaillons van de varkenshaas. Verwarm op middel hoog vuur 2 eetlepels olie en een klont boter in een koekenpan.

  2. Braad de medaillons aan alle kanten aan en strooi wat zout en peper over de medaillons tijdens het bakken. Haal ze uit de pan en houd warm op een bord. Dek af met aluminiumfolie.

  3. Doe de sjalotjes in de koekenpan en laat deze zacht worden. Verlaag zonodig het vuur. Ze mogen niet bruin worden. Deglaceer met de witte wijn en laat inkoken tot bijna de wijn is verdwenen. Voeg de tomatenpuree en laat de even meebakken zodat deze ontzuurd. Voeg de kalfsfond toe. Voeg nog wat zout en peper toe.  Doe de medaillons voor 4 à 5 minuten terug in de pan.

  4. Haal de medaillons uit de pan en leg ze op een serveerschaal. Verdeel de sjalottensaus over de medaillons en garneer met de platte peterselie.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.