Varkensvlees met kerrie en rijst
Hoofdgerechten Vlees

Varkensvlees met kerrie en rijst

Varkensvlees met kerrie en rijst
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 300 gr varkensfiletlapjes of hamlappen
  • 1 st ui
  • 3 sprietjes bielook
  • 1 teentje knoflook
  • 20 cl kokosmelk
  • 10 cl kippenbouillon
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl kerriepoeder
  • olijfolie
  • zout
  • 150 gr rijst
  • 2 st cherietomaatjes
  • plukjes peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het vlees in blokjes.

  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en bak deze rondom aan. 

    Varkensvlees met kerrie en rijst
  3. Voeg de knoflook en de specerijen toe met wat zout. Bak even door zodat de specerijen hun smaak kunnen afgeven. Voeg de fijngesneden bieslook toe.

    Varkensvlees met kerrie en rijst
  4. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat zachtjes inkoken.

  5. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    Varkensvlees met kerrie en rijst
  6. Verdeel het vlees over de borden, Schep er wat rijst op en garneer met een tomaatje en de plukjes peterselie.

    Varkensvlees met kerrie en rijst

Loading

Facebook Comments