Groenten Hoofdgerechten Pasta

Kip Pesto Pasta met Champignons

Kip Pesto Pasta met Champignons
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr kippendijfilet
  • 20 gr zon gedroogde tomaatjes (uit gelekt)
  • tl chilivlokken
  • 100 gr champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr basilicum pesto
  • 120 ml melk
  • zout
  • 75 gr pasta
  • 1 el basilicumblaadjes
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kippendijfilet in stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Snijd het harde stukje van het steeltje af en snij de champignons in plakjes. Snij de basilicumblaadjes fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipstukjes toe samen met de zongedroogde tomaatjes. Strooi de chilivlokken erover. Bak gedurende een paar minuten.

  3. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Voeg de champignons toe aan de koekenpan. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe als de pan te droog is. Bak een paar minuten tot de kip gaar is.

  5. Voeg de knoflook, basilicum pesto, melk en zout toe. Breng aan de kook onder voortdurend roeren. Verlaag de warmtebron en laat nog even zachtjes pruttelen. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Voeg de pasta toe. Roer het geheel goed door. Warm het geheel nog even goed door en verdeel over de borden.

    Garneer met de fijn gesneden basilicum. (Vergeten foto te maken van het bord).

Loading

Facebook Comments