- 150 gr Tagliatelle
- 200 gr kippendij in stukjes gesneden
- 1 el maïzena
- ½ tl knoflookpoeder
- zout, peper
- 1 el zonnebloemolie
- ½ st ui gesnipperd
- 75 gr gerookte spekjes
- 75 gr champignons in plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook gesnipperd of 1 tl. knoflookpasta
- zout, peper
- 60 ml sterke kippenbouillon (1 kl. kippenbouillonpoeder op 60 ml. water.
- 60 ml kookroom
- 1 kl citroensap
- 25 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas
- Schilfers Parmezaanse kaas
- Peterselie fijn gesneden (optioneel)
-
Meng de kipblokjes met de maïzena, zout, peper en knoflookpoeder.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom aan. Bak de kip gaar in 6-7 minuten. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Na het afgieten de pasta terug in de pan en besprenkel met wat olie. Roer door elkaar. Dit voorkomt het plakken van de pasta.
-
Fruit de ui in de achter gebleven olie. Is er nog weinig olie in de pan voeg dan nog een scheutje toe en fruit de ui. Voeg de spekjes en de champignons toe. Voeg de knoflook en wat zout en peper toe. Wees voorzichtig met het zout, want de spekjes zijn ook zout.
-
Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes koken tot het iets ingedikt is. Voeg het citroensap toe.
-
Voeg de pasta toe en strooi er de geraspte kaas over. Men goed door elkaar met behulp van een keukentang. Is de saus te dik geworden voeg dan een klein scheutje melk toe. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de kipstukjes toe en warm even goed door.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de schilfers kaas en eventueel wat peterselie.