- ½ el olijfolie
- 60 gr gerookte spekblokjes
- 1 teentje knoflook of 1 tl. knoflookpuree
- 200 gr rundergehakt
- 250 gr roerbakgroenten
- 1 pot bruine bonen (240 gr.)
- 200 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 2 el zilveruitjes grof gesneden
- zout, peper
-
Verhit de olijfolie in koekenpan of hapjespan. Bak de spekblokjes rondom bruin en knapperig. Voeg op het laatst de knoflook toe.
-
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
-
Voeg de roerbakgroenten toe en bak deze 5-6 minuten mee.
-
Voeg de tomatenblokjes, de gesneden zilveruitjes en de afgegoten bonnen toe. Roer goed door elkaar. Laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Proef en breng op smaak met wat peper en zout. Pas op met het zout want de spek is ook al zout.
Schep op de borden smakelijk eten.