Hoofdgerechten Vis

Gepaneerde scharfilet in panko

Gepaneerde scharfilet in panko
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 4 st scharfilets
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • bloem
  • 2 st eieren
  • 1 el melk
  • panko
  • limoensap
  • 10 cl olijfolie
  • zout
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Meng in een diep bord een paar eetlepels bloem met de kruiden en wat zout. Klop in een tweede bord de eieren los met de melk. Doe in een derde bord de panko.

  3. Verhit de olie in een koekenpan. Haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko. Druk de panko goed aan en leg de filets in de pan. Als de filets mooi zijn aangebakken draai ze dan om.

  4. Bak de andere zijde en bak deze ook mooi goudgeel.

  5. Serveer met een tomaat, met wat rijst en eventueel wat sojasaus en wasabi.

Loading

Facebook Comments