Risotto met zalm
Hoofdgerechten Vis

Risotto met zalm

Risotto met zalm
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 148 kcal
Ingrediënten
  • 150 gr arboriorijst
  • 300 gr zalm zonder vel
  • 1 kleine venkel
  • 1 st ui
  • 50 cl groentebouillon
  • 10 cl witte wijn
  • 10 cl kookroom
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Snijd het groen van de bovenkant van de venkel. Bewaar dit voor de garnering. Snijd de venkel over de lengte in 4en en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel in dunne plakjes. Snijd de zalm en blokjes van 2 x 2 cm. Zet een braadpan op middelhoog vuur met één el olijfolie. Bak de venkel aan met wat zout en peper. Voeg de zalm toe en bak deze 4 à 5 minuten aan alle kanten.

  2. Haal de venkel en de zalm uit de pan en leg dit op een bord. Zet apart. Pel en snipper de ui. Doe nog een el olie in de braadpan en bak de ui tot deze glazig ziet. Voeg de rijst toe en bak deze zachtjes mee totdat deze wat glazig en doorzichtig begint te worden. Voeg beetje bij beetje de wijn toe met wat zout en peper. Zodra deze is opgenomen voeg je ook beetje bij beetje de bouillon toe.

  3. Proef of de rijst gaar is. Zodra dat het geval is voeg dan de kookroom en de Pamezaanse kaas toe. Roer het geheel rustig door. Voeg de zalm en de venkel toe aan de risotto en roer het geheel rustig door. Verwarm nog 5 minuten door net het deksel op de pan. Haal de pan van de warmtebron en laat enkele minute rusten.

  4. Verdeel de risotto met zalm en venkel over de borden en garneer met wat groen van de venkel.

Loading

Facebook Comments