- 75 gr tagliatelle pasta
- 220 gr grote garnalen gepeld
- 230 gr geroosterde paprika (pot)
- 1 el boter
- 1 teentje knoflook
- ¼ el paprikapoeder gerookt
- ¼ tl chilivlokken
- 90 ml kookroom
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el peterselie
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Als je ongepelde garnalen hebt dan deze pellen en het darmkanaaltje verwijderen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peterselie fijn.
-
Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Doe de geroosterde paprika met het vocht uit de pot in een bakje en pureer met de staafmixer.
-
Verhit de boter in een koekenpan en bak de garnalen samen met de chilivlokken en het paprikapoeder. Bak de garnalen 3 minuten per kant. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en wat zout.
-
Verlaag de warmte en haal de garnalen uit de pan en bewaar deze op een bordje onder aluminiumfolie. Voeg dan de gepureerde paprika toe aan de pan en laat een minuut of 5 zachtjes stoven. Roer regelmatig door.
-
Voeg de Parmezaanse kaas toe met de kookroom. Laat een minuutje koken tot de kaas gesmolten is.
-
Doe de garnalen terug in de pan samen met de gekookte tagliatelle en roer goed door elkaar.
Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.