Hoofdgerechten Vlees

Saltimbocca op zijn Romaans

Saltimbocca op zijn Romaans
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Ingrediënten
  • 2 st kalfsschnitzels
  • 4 plakjes Parma- of Serranoham
  • 6 blaadjes salie
  • 10 cl witte wijn
  • 3 el crème fraîche
  • olijfolie
  • boter
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Bedek de schnitzels met een plak ham. Leg hierop een paar blaadjes salie en zet deze vast met een cocktailprikker. Bestrooi met wat zout en peper.

  3. Verhit in een koekenpan een el. olijfolie en een klontje boter. Bak eerst de kant zonder de ham. Laat 5 minuten zachtjes bakken en keer dan de schnitzels om. Haal de schnitzels uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

  4. Deglaceer de pan met de witte wijn. Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel. Laat voor de helft inkoken en voeg dan de crème fraîche toe. Meng goed door elkaar.

  5. Leg op elk bord een schnitzel. Verdeel de saus over de borden.

    Wij aten er haricots verts bij met frites.

Loading

Facebook Comments