Hoofdgerechten Vlees

Gemarineerde lamskoteletten

Gemarineerde lamskoteletten
Kooktijd
30 min
Marineertijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st lamskoteletten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl tomatenpuree
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.

  2. Meng in een schaal de kurkuma, komijn, paprikapoeder, oregano, tijm, knoflook, peper met 1 el olijfolie tot een marinade. Verdeel de marinade over de koteletten en laat deze minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

  3. Verhit de resterende olie in een koekenpan. Bak de koteletten met de marinade. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze meebakken. Afhankelijk van de dikte zo'n 5 minuten per zijde. Strooi een klein beetje zout over de koteletten.

  4. Serveer met frietjes en een tomatensalade.

Loading

Facebook Comments