Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Ratatouille met Mosselen

Ratatouille met Mosselen
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 st courgette in blokjes gesneden
  • 1 st tomaat in blokjes gesneden
  • 1 st ui in halve ringen gesneden
  • 200 gr gekookte mosselen uit de diepvries
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui tot deze begint te karamelliseren.

  2. Voeg de tomaat en de paprika toe en laat een minuut of zachtjes meebakken tot de paprika wat zachter is geworden.

  3. Voeg de courgette toe en laat meebakken tot deze wat zachter is geworden.

  4. Voeg de mosselen toe en laat deze mee warmen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

    Verdeel het gerecht over de borden.

  5. PS In ratatouille zit meestal ook aubergine. Wij vinden aubergine niet lekker. Je kunt deze natuurlijk wel toevoegen. Doe dat dan gelijk met de courgette.

Loading

Facebook Comments