Gevogelte Hoofdgerechten Pasta

Kip met Pasta in een Caeser saus

Kip met Pasta in een Caeser saus
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendij
  • 100 ml Caesar salade dressing
  • 40 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • ½ el boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 ml kippenbouillon
  • 100 gr glasmie
  • ½ el kappertjes
  • 1 el citroensap
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • peper
  • 1 el verse peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kip in blokjes. Doe de gesneden kip samen met 60 ml. caesardressing. Sluit de zak en masseer de kip zodanig dat alle stukken kip zijn bedekt met de saus. Leg de zak gedurende 20 minuten in de koelkast om te marineren. Rasp intussen de Parmezaanse kaas en zet deze opzij. De kaas moet op kamertemperatuur zijn op het moment dat deze aan de saus wordt toegevoegd. Meng de rest van de caesar dressing met de melk en zet apart. Ook deze moet op kamertemperatuur komen. Maak je niet druk als deze zich niet helemaal goed met elkaar mengt.

  2. Verhit de olie op middenhoog vuur in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bord onder aluminiumfolie.

  3. Zet de warmtebron wat lager en smelt de boter in de pan. Voeg de knoflook toe en laat 1 minuut zachtjes bakken. Let op dat de knoflook niet verbrand. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed de pan door zodat eventuele aanbaksels loslaten. Voeg dan het caesar-melk mengsel toe. Breng zachtjes aan de kook. Hak intussen de kappertjes grof.

  4. Voeg de pasta toe en gebruik een keukentang om deze te verdelen over de pan. Laat de pasta 4 à 5 minuten koken onder af en toe roeren zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken. Snijd intussen de peterselie fijn.

  5. Zodra de pasta zacht is voeg dan de kappertjes toe en verlaag de warmtebron.

  6. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer deze door de saus zodat deze kan smelten. Doe de kipblokjes terug in de pan en warm nog even door.

    Verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments