BBQ Gevogelte

Kipspiesjes met rozemarijn en piment d’Espelette

Kipspiesjes met rozemarijn en piment d’Espelette
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
40 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 4 stuks
Ingrediënten
  • 200 gr kippendij
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • citroensap
  • paprikapoeder
  • piment d'Espelette
  • 4 st satépennen
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Laat de houten satépennen minimaal 30 minuten weken in water zodat ze minder snel zullen verbranden.

  3. Snijd de kippendij in blokjes. Besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi met citroensap, rozemarijn, paprikapoeder en piment d'Espelette. Meng goed door elkaar. Dek de kom af met een stukje folie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

  4. Rijg de kipblokjes aan de spiesen.

  5. Grill de spiesen op de bbq. Keer ze regelmatig zodat ze gelijkmatig garen.

    Serveer en geef er bv bbq-saus bij.

Loading

Facebook Comments