BBQ Vlees

Lamskotelet à la scottadito

Lamskotelet à la scottadito
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
15 min
 

Dit is van oorsprong een Italiaans gerecht. De koteletten worden dan bestrooid met peperoncino. Een Franse chef heeft dit aangepast en het vervangen door piment d'Espelette. Scottadito betekend 'verbrande vingers'.

Keuken: Frans, Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st lamskoteletten
  • gedroogde oregano
  • Piment d'Espelette
  • olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Bestrijk de koteletten licht met olijfolie. strooi er wat oregano en piment over. Keer de koteletten om en doe daar hetzelfde.

  2. Bak ze op de BBQ zo'n 5 à 7 minuten per kant afhankelijk van de dikte. Zout ze iets tijdens het bakken.

    Verdeel ze over de borden en geef er bv knoflooksaus bij.

Loading

Facebook Comments