groenten Hoofdgerechten Kaas Vlees

Asperges met ham gegratineerd

Asperges met ham gegratineerd
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 pond asperges
  • boter
  • 3 el tomaten passata
  • 4 plakjes ham
  • 60 gr geraspte kaas
  • peper
  • paneermeel
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Schil de asperges rondom en snijd het harde onderste stukje af.

    Verwarm de oven voor op 180°.

  2. Leg ze in een pan met voldoende water. Voeg wat zout toe. Kook ze gaar. Controleer na een minuut of 5 of ze gaar zijn door met een mesje in de asperges te prikken. Voel je nog een klein beetje weerstand dan zijn ze beetgaar. Giet ze af en spoel ze gelijk een beetje koud om het kookproces te stoppen.

  3. Leg de asperges in een ovenschaal en bestrijk ze met de tomatensaus, maar houd de topjes vrij. Strooi er wat peper over.

  4. Leg de ham over de asperges. Verdeel er een paar klontjes boter over.

  5. Strooi de geraspte kaas over het geheel. Strooi ook een beetje paneermeel over het geheel.

    Zet de schaal in de oven en laat gratineren. Dit duurt een minuut of 15-17.

    Verdeel het gerecht over de borden.

 639 total views,  1 views today

Facebook Comments