- 1 st varkenshaas
- 100 gr champignons
- 2 teentjes knoflook
- zout, peper
- 1 el olijfolie
- 2 el boter
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
- 40 ml droge sherry
- 90 ml kookroom
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Maak de champignons schoon met een velletje keukenpapier. Snijd het onderste stukje van het steeltje eraf. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de varkenshaas in medaillons van ongeveer 2,5 cm. dik.
Bestrooi ze met zout en peper.
-
Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie met 1 el. boter. Laat de pan een paar minuten opwarmen. Bak de medaillons aan iedere kant gedurende 2 minuten. Haal ze daarna uit de pan.
-
Voeg de andere lepel boter toe aan de pan. Zodra deze gesmolten is voeg dan de champignons toe. Roer af en toe om. Voeg de mosterd, knoflook en de Italiaanse kruiden toe. Roer goed door elkaar. Laat een minuutje zachtjes bakken. Voeg de sherry toe en laat weer een minuut zachtjes koken zodat de alcohol verdampt.
-
Voeg nu de medaillons weer toe.
-
Voeg de kookroom toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat nog een paar minuten zachtjes koken. Verdeel de medaillons met de champignonsaus over de borden. Serveer er een garnituur bij naar keuze. Hier waren dat aardappelkroketjes uit de oven.