Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren

Mihoen met gamba’s in kerriesaus

Mihoen met gamba’s in kerriesaus
Kooktijd
15 min
Totale tijd
15 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr mihoen
  • 12 st gamba's (rauw)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • tabasco
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 el olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

    Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje. Pel en snipper de knoflook.

  2. Verwarm de olie in een koekenpan of wok en bak de gamba's 2 minuten aan beide zijden. Voeg de gesnipperde knoflook toe. Voeg enkele druppels tabasco toe.

  3. Kook intussen de mihoen volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af zodra deze gaar is.

  4. Voeg de kokosmelk en de kerriepoeder toe aan de gamba's. Zet het vuur lager en laat de melk wat inkoken. Proef de saus. Voeg eventueel nog wat kerriepoeder en/of tabasco toe.

  5. Voeg de mihoen toe en verwarm deze nog even mee.

  6. Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments