- 2 st kip drumsticks
- 2 st sjalotten
- 2 st tomaten
- 125 gr champignons
- 6 st gamba's
- 10 gr boter
- 1 teentje knoflook
- 1 el provençaalse kruiden
- 1 kl tomatenpurée
- 1 el bloem
- 10 cl witte wijn (of kippenbouillon)
- 3 el olijfolie
- 1 tl suiker
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar.
Breng een pannetje met water aan de kook. Kruis de tomaten aan de onderzijde in met een scherp mesje. Dompel de tomaten onder in het kokende water. Haal de tomaten uit het water en ontvel deze.
Maak de champignons schoon en snijd deze in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje.
-
Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan of hapjespan. Leg de drumsticks in de pan en bestrooi deze met de bloem en bak de drumsticks mooi bruin aan alle zijden. Haal de drumsticks uit de pan. Voeg de boter toe en bak de champignons rustig aan.
-
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de gamba's aan beiden zijden.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee, om deze te ontzuren. Voeg de sjalotten en knoflook toe. Voeg de drumsticks weer toe. Voeg de wijn (kippenbouillon) toe. Bestrooi met de provençaalse kruiden. Voeg het schepje suiker toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat een half uur op laag vuur stoven.
-
Voeg op het laatst de gebakken gamba's toe en laat een minuutje mee verwarmen.
-
Verdeel over de borden. Serveer er pasta of rijst bij.