- 225 gr varkensschouder zonder been
- ⅓ tl zout
- 40 gr maïzena
- 65 gr bloem
- ½ st ei
- ⅓ el zonnebloemolie
- 100 ml water
- 300 ml olie om in te frituren
- 30 gr suiker
- 15 ml witte wijnazijn
- 1 el sojasaus
- 10 ml tomatenketchup
- 1 el maïzena
- 1 el water
- 1 teentje knoflook
- ⅓ st rode paprika
- ⅓ st groene paprika
- 1 st sjalot
- 2 plakken ananas
- 1 el zonnebloemolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1½ x 1½ cm. Pel en snipper de sjalot. Snijd de paprika in blokjes.
Mix in een grote kom de maïzena, bloem en zout. Klop het ei los in een glas en giet de helft bij het bloemmengsel. Voeg de olie en het water toe. Mix dit met een garde tot een glad beslag. Voeg de blokjes vlees toe en mix dit. Zorg ervoor dat de blokjes vlees aan alle kanten zijn bedekt.
-
Verhit in een wok de frituurolie tot 175 gr. Zet een vergiet bekleed met keukenpapier naast het fornuis/kookplaat. Frituur het vlees in gedeelten zodat de temperatuur niet teveel terug loopt. Schep het vlees uit de pan met een draadspaan en leg dat in het vergiet, zodat het vlees kan uitlekken.
-
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de paprikablokjes 3 à 4 minuten aan tot ze iets zachter zijn.
-
Zet de warmtebron wat lager en voeg de in blokjes gesneden ananas toe. Voeg dan de suiker, wijnazijn, sojasaus en de ketchup toe. Breng zachtjes aan de kook. Meng in een kopje de maïzena en het water tot een papje. Giet dit rustig bij de groenten en roer dit rustig door het groentemengsel. Laat dit 1 à 2 minuten zachtjes stoven.
-
Voeg het vlees toe en roer goed door. Wil je veel saus verdubbel of verdrievoudig dan de saus.
Je kunt er eventueel nog rijst bij serveren.
Verdeel het gerecht over de borden en geniet van je maaltijd.