- 1 blik kapucijners of jonge velderwtjes
- 1 st kleine prei in halve ringen
- 1 st ui gesnipperd
- 1 st rode paprika in reepjes gesneden
- 125 gr gerookte spekreepjes
- 200 gr rundergehakt
- 100 gr rookworst in plakjes gesneden
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- 1 st rundvleesbouillonblokje verkruimeld
- 1 el Dijon mosterd
- zout, peper
-
Bak het spek uit in een braadpan. Voeg de ui en de paprikareepjes toe en laat deze een paar minuten meebakken.
-
Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg het verkruimelde bouillontablet toe.
-
Laat de kapucijners uitlekken en voeg deze samen met de prei, rookworst, mosterd en de specerijen toe.
-
Laat 15 minuten zachtjes doorkoken zodat alles goed warm wordt. Proef en breng eventueel op smaak met zout en/of peper.