Groenten Hoofdgerechten Vlees

Gehakt Stroganoff

Gehakt Stroganoff
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr rundergehakt
  • 100 gr champignons
  • ½ st ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • ½ el boter
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 120 ml runderbouillon
  • 60 ml crème fraîche
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

  2. Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de champignons met de ui gedurende ongeveer 7 minuten of tot het vocht verdwenen is. Haal de champignons met de ui uit de pan en bewaar in een bakje of bord.

  3. Bak het gehak rul. Bak op het laatst de knoflook mee op niet te hoog vuur om verbranden te voorkomen. Indien er veel vocht vrij komt verwijder dit dan met velletjes keukenrol. Strooi de bloem over het gehakt en roer goed door elkaar. Laat 2 minuten meebakken zodat de bloem gaart.

  4. Voeg de Worcestershire saus, mosterd en bouillon toe en roer goed door elkaar. Voeg het champignonmengsel terug in de pan en meng met het gehakt

  5. Roer de crème fraîche door het mengsel. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog met mosterd en Worcestershire saus.

    Serveer met b.v. rijst of aardappelpuree en een groente naar keuze.

Loading

Facebook Comments