Groenten Hoofdgerechten Ovengerecht Vis

Quiche met tonijn

Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
45 min
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 20 cl melk
  • 20 cl kookroom
  • 3 st eieren
  • 2 st tomaten
  • 1 blikje tonijn naturel
  • 2 el mosterd
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Was de tomaten en snijd deze in dunne plakken. Laat de tonijn uitlekken. Trek de tonijn met twee vorken uit elkaar.

  2. Meng in een kom de eieren, de kookroom, de mosterd, de melk en wat zout en peper. Meng de tonijn met het eiermengsel.

    Verwarm de oven voor op 200°.

  3. Rol het bladerdeeg uit en bekleed een taartvorm. Laat het bakpapier zitten. Snijd het overhangende deeg eraf. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg. Schenk het tonijn-eiermengsel in de vorm.

  4. Verdeel de tomatenplakjes over het mengsel.

    Zet de quiche in de oven en laat 45 minuten bakken.

Loading

Facebook Comments