Tielse kontenkloppers
Gebak Ovengerecht

Tielse kontenkloppers

Tielse kontenkloppers
Aantal: 5 stuks
Ingrediënten
  • 200 gr blanke rozijnen
  • 100 ml kersenbrandenwijn
  • 90 gr zachte roomboter
  • 90 gr bruine basterdsuiker
  • 45 gr bloem
  • 10 st plakjes bladerdeeg
  • 1 el kaneel
  • 80 gr suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • bloem om te bestuiven
  • 1 st ei (los geklopt)
Instructies
  1. Week de rozijnen in de brandenwijn minimaal een half uur. Liever nog een hele nacht.

  2. Meng de boter, bruine suiker, bloem, rozijnen en kaneel.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Haal het bladerdeeg uit de vriezer.

  4. Bestuif je werkblad met wat bloem. 
    Haal de velletjes papier van het bladerdeeg en leg het bladerdeeg op je werkblad.

  5. Leg op 5 blaadjes een hoopje van het mengsel. Bestrijk de randen met wat los geklopt ei. Bedek met de overige blaadjes deeg. Druk de randen stevig op elkaar.

  6. Meng de suiker met de tl. kaneelpoeder.
    Steek met behulp van een steker (of ander rond voorwerp b.v. een glas) met een diameter van ong. 8 cm. bollen uit het bladerdeeg.

  7. Leg de bollen op een met bakpapier belegde bakplaat. 
    Bestrijk de bollen met los geklopt ei en strooi wat kaneelsuiker erover.

  8. Bak de bollen in ca. 20 minuten gaar.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.