Week de rozijnen in de brandenwijn minimaal een half uur. Liever nog een hele nacht.
Meng de boter, bruine suiker, bloem, rozijnen en kaneel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal het bladerdeeg uit de vriezer.
Bestuif je werkblad met wat bloem.
Haal de velletjes papier van het bladerdeeg en leg het bladerdeeg op je werkblad.
Leg op 5 blaadjes een hoopje van het mengsel. Bestrijk de randen met wat los geklopt ei. Bedek met de overige blaadjes deeg. Druk de randen stevig op elkaar.
Meng de suiker met de tl. kaneelpoeder.
Steek met behulp van een steker (of ander rond voorwerp b.v. een glas) met een diameter van ong. 8 cm. bollen uit het bladerdeeg.
Leg de bollen op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bestrijk de bollen met los geklopt ei en strooi wat kaneelsuiker erover.
Bak de bollen in ca. 20 minuten gaar.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.