Pavlova met rood fruit
Nagerechten Ovengerecht

Pavlova met rood fruit

Pavlova met rood fruit
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 20 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 4 st eiwitten
  • 120 gr poedersuiker
  • 1 tl maizena
  • zout
  • 250 ml slagroom
  • 30 gr poedersuiker
  • 300 gr rood fruit (diepvries)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 110 graden, met boven en onder warmte.

    Ontvet een kom met wat citroensap.

  2. Klop met behulp van een mixer, in de kom, de eiwitten tot stijve pieken, onder toevoeging van de120 gr. suiker, maizena en een snufje zout.

  3. Bekleed een ovenrek met een vel bakpapier.
    Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
    Spuit cirkels van ong. 10 cm. Vul het midden van de cirkels met eiwitschuim. Spuit dan nog 2 cirkels bovenop.

  4. Zet het rek in het midden van de oven en laat 2 uur drogen. Na de droogtijd laat de cirkels afkoelen in de afgesloten oven.

  5. Klop de slagroom stijf met de 30 gr. suiker.
    Vul de rondjes met de slagroom en verdeel het rood fruit erover.

    Pavlova met rood fruit

Loading

Facebook Comments