Kabeljauwhaasjes met mosterdsaus
Hoofdgerechten Vis

Kabeljauwhaasjes met mosterdsaus

Kabeljauwhaasjes met mosterdsaus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
40 min
 

Kabeljauwhaasjes met mosterdsaus, gebakken aardappelen en groentegarnituur.

Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 600 gr gekookte aardappelen
  • 4 st kabeljauwhaasjes à 150 gram
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • mosterd
  • 250 cl kookroom
  • zout, peper
  • zonnebloemolie, extra boter voor het bakken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Snijd de aardappels in plakken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg een klontje boter toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak rustig. Schep regelmatig om. Zodra de aardappelen mooi krokant zijn bestrooi dan met een beetje zout.

  3. Vet een ovenschaal in en leg de kabeljauwhaasjes in de schaal. Bestrooi met zout en peper. Zet de schaal in de oven en bak de haasjes 12 à 14 minuten afhankelijk van de dikte.

  4. Smelt 25 gr. boter in een steelpan. Zodra e boter gesmolten is voeg dan de bloem toe. Roer goed door elkaar. Laat een 3 tal minuten garen. Voeg dan een eetlepel mosterd toe en roer goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de kookroom toe tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.

  5. Verdeel de kabeljauw over de borden. Giet wat saus over de vis. Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Geef er een groentegarnituur bij. Ik gaf er doppertjes met worteltjes bij en ik had nog wat cantharellen en had deze in een klontje boter gebakken. 

Loading

Facebook Comments