Borrelhapjes Broodbeleg Vlees

Grillworst (varken)

Grillworst (varken)

Dit recept is afkomstig van van Beekum specerijen. Ik heb het recept iets aangepast zodat het wat minder vet is.

Ingrediënten
  • 700 gr varkensschouder
  • 300 gr kinnebakspek
  • 30 gr kruidenmix
  • 15 gr nitrietzout
  • 1 st kunstdarm 80/60
  • roast steak kruiden
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Snijd het vlees in stukken.

  3. Draai het vlees tot gehakt in de gehaktmolen. Eerst op de grove plaat en daarna nogmaals op de fijne plaat.

  4. Meng de kruidenmix en het nitrietzout door het vlees. Voeg ook 100 ml. water toe.

  5. Kneed het vlees goed door elkaar. Minimaal 5 minuten. Dit kan met de hand maar ook met de machine met de deeghaak.

  6. Schuif de kunstdarm op de vulpijp van de gehaktmolen.

  7. Vul de darm met het gehaktmengsel. Let op dat je de worst niet groter maakt dan je grootste pan! Zodra je worst op lengte is, bind je hem dicht met een stukje slagerstouw. Laat een uurtje in de koelkast opstijven.

  8. Verwarm een pan water tot de temp. 75° is. Ik gebruik hiervoor mijn sous-vide pan. Ik kan daar de temperatuur op de graad nauwkeurig instellen. Gaar de worst gedurende 1 uur.

    Koel hem daarna snel terug in ijskoud water. Leg nu de worst minimaal 12 uur in de koelkast.

  9. Verwarm de oven voor op 210°.

    Verwijder de darm en bestrooi met de roast steak kruiden. Doe dit op een stuk folie of aluminiumfolie.

  10. Probeer de kruiden niet met je handen aan te drukken. Er komen dan meer kruiden aan je handen dan op je worst. Rol hem door de kruiden zoals op de foto te zien is.

  11. Leg de worst in de oven op het rek en bak hem 15 à 20 minuten. Goed opletten dat hij niet verbrandt.

  12. In dit filmpje kun je zien hoe ik hem gemaakt heb. Klik hier

 1,003 total views,  2 views today

Facebook Comments