- 200 gr varkenshaas
- 40 ml sojasaus
- 40 ml sinaasappel- of ananassap
- 1½ el bruine suiker
- 1 kl zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook geperst of 1 tl. knoflookpuree
- ½ tl geraspte gember
- ⅓ tl sesamolie
- ½ el maïzena
-
Meng alle ingrediënten voor de saus behalve de maïzena.
Verwarm de oven voor op 230℃
-
Gebruik de helft van de saus om de varkenshaas in te marineren. Zet de rest van de saus weg in de koelkast. Laat de varkenshaas minimaal 30 minute marineren. Hoe langer hoe meer smaak!
Veeg na het marineren zoveel mogelijk van de marinade van het vlees af. Zet de ovenschaal in de oven en bak 17-20 minuten. Controleer met de vleesthermometer de temperatuur. Deze moet 63℃ zijn.
-
Doe de rest van de saus in een steelpannetje met 2 el. water. Breng zachtjes aan de kook. Vermeng 1 el water met de maïzena en voeg deze beetje bij beetje toe tot de gewenste dikte is verkregen.
-
Haal het vlees uit de oven en laat een paar minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en verdeel over de borden. Schep er wat saus over. Geef er b.v. aardappelkroketjes bij.
-
PS. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook maken met kant en klare teriyakisaus uit de winkel.