Hoofdgerechten Saus Vlees

Varkenshaas Teriyaki

Varkenshaas Teriyaki
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Marineertijd
30 min
Totale tijd
1 uur 5 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr varkenshaas
Teriyakisaus:
  • 40 ml sojasaus
  • 40 ml sinaasappel- of ananassap
  • el bruine suiker
  • 1 kl zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook geperst of 1 tl. knoflookpuree
  • ½ tl geraspte gember
  • tl sesamolie
  • ½ el maïzena
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de saus behalve de maïzena.

    Verwarm de oven voor op 230℃

  2. Gebruik de helft van de saus om de varkenshaas in te marineren. Zet de rest van de saus weg in de koelkast. Laat de varkenshaas minimaal 30 minute marineren. Hoe langer hoe meer smaak!

    Veeg na het marineren zoveel mogelijk van de marinade van het vlees af. Zet de ovenschaal in de oven en bak 17-20 minuten. Controleer met de vleesthermometer de temperatuur. Deze moet 63℃ zijn.

  3. Doe de rest van de saus in een steelpannetje met 2 el. water. Breng zachtjes aan de kook. Vermeng 1 el water met de maïzena en voeg deze beetje bij beetje toe tot de gewenste dikte is verkregen.

  4. Haal het vlees uit de oven en laat een paar minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en verdeel over de borden. Schep er wat saus over. Geef er b.v. aardappelkroketjes bij.

  5. PS. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook maken met kant en klare teriyakisaus uit de winkel.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.