Amuse Borrelhapjes Broodbeleg Vlees

Gedroogde Varkenshaas

Gedroogde Varkenshaas
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
29 d 10 min
 
Keuken: Frans
Ingrediënten
  • 1 st varkenshaas
  • 1 tl piment d'Espelette
  • 500 gr grof zeezout
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Doe een laagje zeezout in een schaal. Leg hierop de varkenshaas en bedek dan met zeezout. Zet 24 uur in de koelkast.

  3. Veeg zoveel mogelijk zout van de varkenshaas en bestrooi met de piment.

  4. Rol de varkenshaas zo strak mogelijk in de theedoek en knoop de einden dicht. Leg de rol 28 dagen in de groentelade van de koelkast.

  5. Na de droogperiode in dunne plakjes snijden. Lekker voor bij de borrel.

  6. )f als voorgerecht met meloen.

Loading

Facebook Comments