Varkenshaas met champignons
Hoofdgerechten Vlees

Varkenshaas met champignons

Varkenshaas met champignons
Bereidingstijd
45 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
1 uur 5 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 st varkenshaas ong 500 gram
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 250 gr champignons
  • 2 st sjalotten
  • 4 takjes tijm
  • 1 st laurierblad
  • 10 cl droge witte wijn
  • 10 cl kalfsfond
  • 3 el crème fraîche
  • olijfolie
  • zout, peper
  • 1 el gehakte peperselie
Instructies
  1. Pel en hak de sjalotten fijn. Maak met een stukje keukenpapier de champignons schoon. Snijd een stukje van de steel af en snijd ze in vieren.

  2. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie en bak de varkenshaas aan alle kanten aan. Bestrooi met het paprikapoeder, zout en peper..

  3. Neem het vlees uit de pan en bewaar op een bord. Zet het vuur wat lager en voeg nog een el olijfolie toe. Voeg de ui toe en zweet deze aan. Voeg de champignons, tijm, laurier toe. Laat 5 minuten bakken. Schep het mengsel wel regelmatig om. Voeg de wijn toe en meng het goed. Voeg de fond, crème fraîche toe.

  4. Doe de varkenshaas terug in de pan. Zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 12 tot 15 minuten zacht stoven.

  5. Haal de varkenshaas uit pan en bwaar onder aluminiumfolie.
    Zet het vuur hoger en laat de saus wat inkoken. Proef en voeg eventueel nog wat paprikapoeder, zout en peper toe.
    Snijd de varkenshaas in plakken.

  6. Doe wat saus op een serveerschaal en leg daar de plakken varkenshaas op.
    Dresseer de rest van de saus rond het vlees en garneer met de peterselie.

  7. Serveer er gekookte aardappel bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.