Kip, chorizo en paprika
Kip met chorizo en paprika
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
Aantal: 3 personen
Calorieen: 226 kcal
Ingrediënten
- 3 st kipfilets
- 1 st grote rode paprika
- 100 gr chorizo
- 1 st ui
- crème fraîche
- Olijfolie
- zout
- peper
Instructies
-
Pel en snij de ui in halve ringen. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de kipfilets in blokjes. Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes.
-
Verwarm een scheut olie in een koekenpan en fruit de uien met de paprika. Haal uit de pan en bewaar. Doe de chorizo in de pan en laat even bakken zodat de olie vrij komt. Bak de kip in de chorizo-olie. Wanneer er te weinig olie is voeg dan nog wat olijfolie toe.
-
Voeg de uien en de paprika toe en laat nog een kwartiertje stoven. Voeg een paar lepels crème fraîche toe. Meng goed door elkaar en laat nog 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer met Basmati rijst.
Facebook Comments