- 4 stuks kabeljauwfilet à 150 gr
- 3 st rode paprika’s in stukjes gesneden
- 2 st vleestomaten
- 5 el olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 gr sjalotjes in kwarten gesneden
- 3 el bloem
- 1 tl paprikapoeder
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten. Verdun eventueel iets met een scheutje water. Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de saus warm.
-
Schep de sjalotjes om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout. Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar.
-
Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder. Haal de visfilets erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de kabeljauw in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar.
-
Schep op vier warme borden een laagje paprikasaus. Leg daarop de kabeljauw met de sjalotjes eromheen.
-
Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.
Heerlijk die kabeljauw, ik heb wel de mixer niet door de saus gehaald maar zo geserveerd en met gestoofd witlof erbij ipv aardappelen. Maar het heeft ons super gesmaakt!