Groenten Hoofdgerechten Saus Vis

Zalm Florentine

Zalm Florentine
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 

Je hoeft niet naar Florence in Italië te gaan om te genieten van dit thuis gemaakte snelle en makkelijke op Italië geïnspireerd zalm recept. Zachte zalm badend in een decadente romige saus gemaakt van kookroom, wijn en Parmezaanse kaas. Verse champignons geven een extra textuur en smaak aan dit heerlijke visgerecht.

Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st zalmfilets
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr champignons
  • 1 grote teen knoflook
  • 180 ml kookroom
  • 60 ml witte wijn of kippenbouillon
  • ½ el citroensap
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ el roomboter
  • zout, peper
  • Chilivlokken
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Snijd een stukje van het steeltje en snipper in plakjes. Pel en snipper de knoflook.

  2. Verhit in een koekenpan 1 el. olie en bak de zalm. Eerst met de huiszijde naar beneden gedurende 6 minuten. Keer dan om, bestrooi met zout en peper en bak de andere zijde 4 minuten. Heb je zalm zonder vel dan is de baktijd 4 minuten per zijde. Haal uit de pan en bewaar op een bordje en dek af met aluminiumfolie.

  3. Verhit de andere el. olie in de pan en bak de champignons ongeveer 4 minuten of tot ze wat zachter beginnen te worden. Roer regelmatig door.

  4. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.

  5. Voeg de kookroom, wijn (of kippenbouillon), citroensap en Parmezaanse kaas toe en laat 3 minuten zachtjes koken, zodat de saus wat indikt en de kaas kan smelten.

  6. Voeg nu het klontje boter toe. Dit is bedoelt om een vollere smaak aan de saus te geven. proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.

  7. Voeg op het laatst de zalm nog even toe zodat deze goed kan doorwarmen. Verdeel de zalm over de borden en garneer met de Chilivlokken.

Loading

Facebook Comments