- 2 st lamskotelet
- 1 bos asperges
- 20 cl kookroom
- 10 cl kalfsfond
- 5 cl cognac
- boter
- olijfolie
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Schil de asperges en snijd het onderste stukje van de asperge af.
Kook de asperges in water met wat zout. Zodra ze gaar spoel ze dan koud. Droog ze af en bewaar op een bord.
-
Zet een koekenpan op middenhoog vuur en verhit een scheutje olie met een klontje boter. Bestrooi de koteletten met wat zout en peper en bak deze. Haal uit de pan en bewaar op een bord onder een stuk aluminiumfolie.
-
Bak de asperges en voeg nog een klontje boter toe. Haal ze uit de pan en houdt ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
-
Deglaceer de pan met de cognac. Voeg de kalfsfond en de kookroom toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Laat tot twee-derde inkoken.
-
Doe de koteletten terug in de pan. Mocht er wat vleesjus op het bord liggen, voeg dit dan toe aan de saus.
-
Verdeel de asperges en de koteletten over de borden en schep er de saus over.