Kippenboutje met ananas en taugé
Gevogelte Hoofdgerechten

Kippenboutje met ananas en taugé

Kippenboutje met ananas en taugé
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 98 kcal
Ingrediënten
  • 8 st kippendrumsticks
  • 1 st ui
  • 1 st rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 el 5 kruidenpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el sojasaus
  • 3 cl rijstazijn
  • 1 el rietsuiker
  • 200 gr ananasblokjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 200 gr taugé
  • 2 el sesamolie
  • 4 takjes peterselie
Instructies
  1. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de knoflook fijn.

  2. Zet een hapjespan op met de zonnebloemolie en bak de kip aan alle kanten aan. Voeg de kurkuma, 5 kruidenpoeder en paprikapoeder toe. Neem de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Fruit de ui,, voeg de parikareepjes en de knoflook toe. Doe de kip terug in de pan. Voeg de rietsuiker, rijstazijn en de rietsuiker toe. Voeg de ananas toe. Zet vuur wat lager en laat 25 minuten verder garen.

  3. Haal de deksel van de pan en voeg de taugé toe en laat 5 minuten mee bakken.

  4. Verdeel de kip met de garnering over de borden en sprenkel de sesamolie er over.

Loading

Facebook Comments