Borrelhapjes Gevogelte Hoofdgerechten Rijst Saus

Kip-ketjap met rijst

Kip-ketjap met rijst
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Marineertijd
1 d
Totale tijd
1 d 25 min
 
Keuken: Oosters
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 400 gr kippendijfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 2 el ketjap manis
  • 1 cm geraspte gember
  • ¾ el ketjap asin
  • ¾ tl sambal badjak
  • ½ el gembersiroop
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el extra ketjap manis
  • 150 gr rijst
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember. Snijd de kip in blokjes.

  2. Meng in een diep bord de knoflook, gemberwortel, de 2 soorten ketjap, de sesamolie, sambal badjak en de gembersiroop.

  3. Meng de kipblokjes door de marinade. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Lekkerder is om de kip 24 uur te laten marineren.

  4. Laat de kip goed uitlekken in een vergiet. Dep droog met keukenpapier.

  5. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom aan tot ze gaar zijn. Doe op het laatst de 2 el. ketjap manis bij de kip.

    Verdeel de rijst en de kipblokjes over de borden.

  7. PS. Je kan de rijst ook weglaten en de kipblokjes serveren bij de borrel.

Loading

Facebook Comments