- 200 gr kippendij in stukjes gesneden
- 1 el Dijon-mosterd
- ¼ tl paprikapoeder
- 125 gr gerookte spekreepjes
- 1 st kleine ui gesnipperd
- 180 ml kippenbouillon
- 1 el olijfolie
- zout, peper
-
Meng in een kom de stukjes kip met de mosterd, paprikapoeder en wat zout en peper.
-
Bak in een koekenpan op middelhoog vuur de spekblokjes. Zodra deze begint te kleuren haal ze dan uit de pan en bewaar in een schaaltje.
-
Fruit in het spekvet de ui. Zodra deze glazig is doe deze dan bij de spekblokjes is het schaaltje.
-
Verhit de olijfolie in de koeken pan en bak de kipblokjes.
-
Zodra de kip mooi gekleurd is voeg dan de ui en de spekblokjes bij de kip. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel een minuut of 10 zachtjes inkoken. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en/of peper.
Verdeel over de borden en geef er een groente naar keuze bij.