Mie met varkensvlees
Hoofdgerechten Vlees

Mie met varkensvlees

Mie met varkensvlees
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 350 gr varkensfilet in reepjes gesneden
  • 250 gr mienestjes
  • 1 st rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 400 gr wokgroenten naar keuze
  • 2 tl sambal oelek
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 1 tl gemberpoeder
  • arachide of zonnebloemolie
  • 4 st eieren
Instructies
  1. Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking. Zodra de mie gaar is giet deze af d.m.v. een vergiet en laat goed uitlekken.

  2. Verhit in een wok een scheut olie en bak de vleesreepjes aan. Voeg de ui toe. Bak totdat deze glazig is en voeg dan de knoflook en de wokgroenten toe. Voeg de sambal, ketjap, komijnzaad en gemberpoeder toe. Voeg de uitgelekte mie toe. Meng alles goed door elkaar.

  3. Bak intussen 4 spiegeleieren. 

  4. Verdeel de roerbakschotel met een spiegelei over de borden. Geef er eventueel pindasaus en gebakken uitjes bij.

    Mie met varkensvlees

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.