Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Mosselen op zijn Catalaans

Mosselen op zijn Catalaans
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 1 st rode paprika
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ st ui
  • 1 st kruidentuiltje
  • 1 blaadje laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Vul de spoelbak met water en wat zout en spoel de mosselen. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij en stukjes. Snijd de paprika in vieren. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in repen en daarna in blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit hierin de paprika, bleekselderij, ui en de tomatenblokjes met het sap. Voeg als laatste het kruidentuiltje, laurier en knoflook toe. Doe de deksel op de pan en laat een half uurtje pruttelen.

  3. Na 10 minuten doe de mosselen in een pan, zonder toevoegen van water, en sluit af met een deksel. Kook de mosselen gedurende een minuut of 7 tot ze open staan.

  4. Doe de inhoud van het groentepannetje bij de mosselen en laat nog een 10 tal minuten zachtjes door pruttelen. Haal het kruidentuiltje en het laurierblad uit de pan.

    Verdeel de mosselen met de groenten over de borden.

Loading

Facebook Comments