Ratatouille met garnalen
Hoofdgerechten Schaaldieren

Ratatouille met garnalen

Ratatouille met garnalen
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 240 kcal
Ingrediënten
  • 500 gr gepelde grote garnalen
  • 1 st courgette
  • 1 st aubergine
  • 1 blik (400gr) blokjes gepelde tomaten
  • 1 st sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kardamon
  • snufje cayennepeper
  • 2 el olijfolie
  • 4 kopjes rijst
Instructies
  1. Snipper de sjalot en de teen knoflook zeer fijn. Bewaar.
    Maak in een kom een marinade met de helft van de sjalot, knoflook, 1 el paprikapoeder, 1 el kerriepoeder en de cayennepeper. Leg de garnalen in de marinade en roer voorzichtig door de marinade. Laat marineren tot gebruik.

  2. Snijd de courgette en aubergine in blokjes. 
    Verwarm in een hapjespan de rest van de sjalot en de ui in de olijfolie. Laat even fruiten. Voeg de groenten en de rest van de kruiden toe. Roer goed door elkaar en laat op hoog vuur enkele minuten bakken.

  3. Zet het vuur lager en voeg de tomaten en garnalen toe. Doe het deksel op de pan en laat rustig stoven. Roer af en toe om.

  4.  Kook nu de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

  5. Verdeel de ratatouille over de borden en geef er de rijst bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.