Hoofdgerechten Ovengerecht Vlees

Spareribs

Bereidingstijd
50 min
Kooktijd
1 uur 30 min
Totale tijd
2 uur 20 min
 

Heerlijke spareribs uit de oven of van de BBQ

Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Marinade
  • 1 kopje ketjap manis
  • 1 kopje tomatenketchup
  • 5 el currysaus
  • 5 el zoete chilisaus
  • 2 el honing
  • 2 el limoensap
  • 5 tenen knoflook fijngesnipperd
  • 2 cm geraspte gember
  • 2 el sambal badjak
  • zout naar smaak
Vlees
  • 1 kg spareribs (varken of kalf)
Instructies
Voorbereiding
  1. Een marinade maken van bovenstaande ingredienten en hiermee het vlees goed insmeren. Het geheel een nacht in de marinade laten staan (in de koelkast)
Bereidingswijze
  1. De spareribs in een platte ovenschaal zetten, goed bestrijken met de marinade en de oven voorverwarmen op 175C. De spareribs in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Regelmatig keren en dan bestrijken met de marinade die nog over is. Dit gerecht is ook geschikt voor de bbq, maar kook dan eerst de spareribs voor, eer je ze in de marinade zet.
Serveertips
  1. Als je de ribbetjes goed insnijdt, kun je de spareribs ook prima op de bbq grillen. Op de camping marineer je ze gewoon vlak van tevoren als je geen koelkast hebt.

    Lekker met een frisse salade en stokbrood of gebakken aardappeltjes, voor liefhebbers een knoflooksausje (gelijke delen maynaise/yoghurt, 3 t knoflook en fijngesneden groene kruiden) of zoet chilisaus.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.